2010. december 22., szerda

A karácsonyi menü

Ez a fotó tavaly Szenteste készült. Ebédre fűszervajban sült lepényhal volt, baconben sütött spárgával, vacsorára meg ezzel a vörösboros vaddisznópörkölttel kísérleteztem. Meglepően jó eredménnyel.
Idén is lesz külön ünnepi ebéd, mert akkor vannak velünk a gyerekek, és külön ünnepi vacsora, mert anélkül meg elképzelhetetlen számomra a Karácsony.
A terveim:
ELŐÉTEL
Tejszínes-tárkonyos borjúragu leves
FŐÉTEL
Harcsafilé garnélával, hozzá spárga hollandi mártással
DESSZERT
Malakow-torta
VACSORA
Libamáj mézes körtével grillezve

Ez a lista is tele van kihívásokkal, egyedül a hollandi mártás dobozos. Májat még életemben nem sütöttem, mert a libamájat leszámítva egyáltalán nem szeretem. A torta is újdonság.
Jövőre jövök a receptekkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése