2010. augusztus 10., kedd

Egyszerűen, isteni! Mézes-mustáros húspác

A legkisebb kapott rá mostanában, hogy azokat az ételeket, amik különösképpen elnyerik tetszését egyszerűen "isteni" jelzővel illet. Ezt a megtisztelő címet a mézes-mustáros hús is kiérdemelte. A tarja-verziót serpenyőben, a pulykamellet grillrácson sütöttük. Ez utóbbi két napig állt a pácban, és teljesen átvette az ízt. Valóban isteni lett!
a nagyobbik apróság saját fotója

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy szelet csont nélküli sertéstarja vagy 8 szelet pulykamell
2 ek. méz
1 ek. mustár

bors
kömény
chili
olaj

1.
A hússzeleteket megmossuk, két folpack közé helyezve enyhén kiklopfoljuk. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük.
2.
A mézet a mustárral és egy csipetnyi chilivel alaposan összekeverjük.
3.
Megforgatjuk a pácban a hússzeleteket, és az edényt felöntjük olajjal. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4.
Serpenyőben, kevés olajon vagy grillrácson pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése