Hozzávalók 2 személyre:
2 nagy szelet fehér húsú halfilé1 doboz főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
fél csokor kapor
néhány szél friss petrezselyem
2-3 ek. vaj
1 ek. liszt
só, bors
citrom
0.
Ha fagyasztott hallal dolgozunk először zsiradék nélkül, serpenyőben többször megforgatva olvasszuk ki. A levet, amit ereszt, öntsük le róla. Én jobb szeretem ezt a módszert, mint a mikrós kiolvasztást.
1.
Egy serpenyőben olvasszunk vajat, tegyük bele a halszeleteket, sózzuk-borsozzuk, citromlével ízesítsük. Néhány percnyi sütés után fordítsuk meg, szintén fűszerezzük. Ha kész, szedjük tálra a halat.
2.
A visszamaradt vajban dinszteljük meg a fokhagymát, keverjük el a lisztet és néhány percnyi pirítás után öntsük fel a tejszínnel. Megint mehet bele só és bors ízlés szerint, az apróra vágott zöldfűszerek és néhány csepp citromlé. Melegen öntsük a halra és azonnal tálalható. Én sajtos-hagymás rizst készítettem mellé.
További variációk:
☼ Kapor helyett keverhetünk a tejszínhez apróra vágott fekete olajbogyót és paradicsomot, így igazi mediterrános ízvilágot kapunk.☼ A hal gombával is finom. Külön pirítsuk meg a gombát, esetleg egy kevés bacont, és azt keverjük bele a tejszínbe. Ez így laktató, nehezebb, téliesebb fogás lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése