2010. szeptember 21., kedd

A tökéletesség felé: Fish and chips

Kedvelem az őrülteket. Van bennünk valami közös... A tévészakácsok közül is mindig a különcök vonzottak. Például Jamie Oliver a lazaságával, Keith Floyd a pohár boraival vagy Heston Blumenthal a bizarr lakomáival.
Utóbbinak van egy másik műsora is, "A cél a tökéletes", ahol a legismertebb és legnépszerűbb ételek legeszményibb kivitelezését kutatja. Kezei között új formát ölt a bolognai spagetti, a sült csirke vagy a pizza. Tőle kaptam kedvet az amúgy sosem kóstolt fish and chips-hez. Nem tudom, ez-e a tökéletes verzió, nekem minden esetre nagyon ízlett!

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg hámozott burgonya
4 szelet fehér húsú tengeri hal (én cápaharcsát használtam)
só, bors, halak fűszerkeverék
olaj
4 ek liszt
1 tojás
sör
citrom


1.
A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, sós vízben előfőzzük, leszűrjük és egy rövid időre a hűtőszekrénybe tesszük kiszikkadni. Használhatunk előző napról megmaradt főtt burgonyát is. Forró olajban készre sütjük. Egyszerre ne tegyünk túl sok krumplit az olajba, mert akkor nem tud igazán ropogósra sülni.
2.
A halakat hosszában vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk.
3.
Keverjük össze a lisztet, a tojást, a fűszerkeveréket és a sört. Ha szükséges, enyhén sózzuk. Ebbe a masszába forgassuk a halszeleteket, és bő, forró olajban süssük ropogósra. Citromszeletekkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése