2010. szeptember 16., csütörtök

Egy ajándék átlényegülése: Guacamole

Kaptam egy aligátorkörtét ajándékba. Napokig várt a sorára a hűtőben, míg végül hosszas tanakodás és tízpercnyi keverés után avokádókrém lett belőle.
Valószínűleg nem ez a klasszikus recept, mert hát a közép-amerikai klímában kinek jutna eszébe majonézt keverni bele - de nekünk így is ízlett...
Köszönöm, kedves P.H.!

Hozzávalók:
1 érett avokádó
1/4 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
2 ek. majonéz
1 ek. citromlé
só, bors, chili, friss petrezselyem


1.
Az avokádót félbe vágjuk, a magot kivesszük, majd a gyümölcshúst egy kanállal kivájjuk. Az aprított hagymával, fokhagymával és az olajjal turmixgépben pürésítjük.
2.
Hozzáadjuk a fűszereket, a citromlevet, legvégén a majonézt. Lehűtve kínáljuk.

Tippek és ötletek: 
Tálalhatjuk a héjába visszatöltve is, ebben az esetben nagyon vigyázzunk, amikor kivesszük a gyümölcshúst, hogy a héj ne sérüljön.
Vacsorára pirítóssal, előételként tortillachipsszel kínáljuk.

2 megjegyzés: