Az alapösszetevők is változatosak: lehet grillezett csirkemellel vagy szardellával, parmezánnal, sült baconnel.
Én először kék sajtos dresszinggel kóstoltam, azóta is így készítem.
Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemell vagy 3 filézett csirke felső comb3 gerezd fokhagyma
1 kis fej jégsaláta
fél kígyóuborka
6-8 apró koktélparadicsom
5 ek. tejföl
2 ek. majonéz
1 ek. citromlé1 ek. olívaolaj
egy dobozos kék sajt fele
1 ek. parmezán
friss petrezselyemolaj a sütéshez
só, bors, grill fűszerkeverék, rozmaring
1 szelet kenyér felkockázott kenyér
1.
A húst felkockázzuk, kevés olajon sóval, borssal, grillfűszerrel, rozmaringgal és a zúzott fokhagymával megpirítjuk.2.
A salátát, az uborkát és a paradicsomot felaprítjuk és sózzuk, két tányérra osztjuk. Erre kerül a megsütött hús, a fűszeres olajával együtt.3.
Összekeverjük az öntetet: a tejfölt, a majonézt, az olívaolajat és a lereszelt sajtokat. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, majd a salátára öntjük.4.
A felkockázott kenyeret kevés olajon, grillfűszerrel megszórva, megpirítjuk. Ezt is szétosztjuk a tányérokon. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Nagyon szeretem!
VálaszTörlésÉn is, leginkább a csirkés verziót! :)
VálaszTörlésKék sajttal még nem ettem, ki fogom próbálni!:-)
VálaszTörlésHa szereted a kék sajtot, ízleni fog! Ha nem vagy nagy rajongó (mint én), akkor is! :))
VálaszTörlés