A mai ebédfőzésnél én egy maréknyi vöröslencse fölött álltam hasonlóképpen tanácstalanul, mihez is kezdjek vele. Na jó, hozzá lehetne csapni a következő megbontott zacskó tartalmához, de mi van, ha nincs megbontásra váró zacskó...? Így hát ment a levesbe...
Hozzávalók 4 személyre:
1 db sárgarépa1 db fehérrépa
1 nagyobb krumpli
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olaj
maréknyi vöröslencse
babér
mustár
zöldségleves kocka
kömény, bors, majoránna, petrezselyem, só
1 db karikára vágott virsli
1.
A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk, kevés olajon megdinszteljük.2.
A zöldségeket feldaraboljuk, és a hagymához adjuk. Pár percig pároljuk, majd felöntjük vízzel.3.
A levest leveskockával, mustárral, babérlevéllel és a többi fűszerrel ízesítjük. A zöldségeket majdnem készre főzzük.4.
Hozzáadjuk a vöröslencsét és a virslikarikákat, ezeknek már csupán tíz percnyi főzés szükségeltetik.
Ezt holnap megfőzöm, pont ilyen gyors kajára vágytam. Majd még kitalálom,hogy mi legyen a másik gyors a leves után. :))
VálaszTörlésTetszik a fotó!
Jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlésKöszönöm!