2010. augusztus 16., hétfő

Gyors ebéd: Tonhalsaláta tojásöntettel

Nyaralás utáni bolondokháza: munka, pakolás, mosás, takarítás. Most egy igazán gyors - és az elmúlt napok gyomrot nem kímélő dínomdánomjai után - igazán könnyű ebédre vágytunk.

Hozzávalók 2 személyre:
1 doboz tonhalkonzerv (saját levében és nem olajban eltett)
3 tojás
fél doboz konzerv zöldbab
3 kisebb uborka
1 paradicsom
mustár
1 dl olívaolaj
2 ek. tejföl
só, bors, kapor
csipet cukor
fél citrom leve

1.
A tojásokat megfőzzük, héját eltávolítjuk. Keverőedénybe tesszük a sárgáját, a fehérjét összekockázzuk.
2.
Az uborkát, a paradicsomot feldaraboljuk, sózzuk és összekeverjük a zöldbabbal. Amíg az öntet elkészül, hagyjuk, hogy a zöldségek levet eresszenek, az ízek összeérjenek.
3.
A tojássárgához mustárt, sót, borsot, cukrot és egy negyed citrom levét adjuk. Keverőgéppel összekeverjük, az olajat lassan hozzáöntjük. Amikor a majonézhez hasonló állagúvá válik, hozzáadjuk a kaprot és a tejfölt is.
4.
A zöldségeket tálra adagoljuk, megszórjuk a főtt tojásfehérjével és a maradék citrommal ízesített tonhallal.
5.
A tojásos öntettel meglocsolva tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Igen, a tonhal hálás alapanyag, sok mindennel harmonizál. Ki se kell próbálnom, ez az általad felkínált ízvariáció is nyilvánvalóan finom. Egy gyors vacsorának mindenképpen megfelel.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Trendo! Azért ha van kedved, egyszer kipróbálhatod... ;)

    VálaszTörlés