Rögvest elkapott a bajoros hangulat, na jó, nem a sört kívántam meg (erre még nem volt példa), csak az ecetes-majonézes krumplisalátát. Kartoffelnsalat mit Bratwurst. Hm... Hát így született meg a mai villám-ebéd.
Hozzávalók:
500 g hámozott burgonya1 fej lilahagyma
1 kis pohár tejföl
2-3 ek. majonéz
1 kk. mustár
1 ek. 15%-os ecet
só
cukor
bors
őrölt fűszerkömény
friss, aprított petrezselyem és kapor
1.
A burgonyát felkarikázzuk és sós-köményes vízben puhára főzzük.2.
Az ecetet 2-2 kk. sóval és cukorral, illetve annyi vízzel összekeverjük, hogy kellemesen savanykás páclevet kapjunk. A lilahagymát hajszálvékony félkarikákra vágjuk és az ecetes léhez adjuk.3.
A kész burgonyáról leöntjük a főzővizet, és azonnal forrón a páclébe keverjük, így jobban átjárja az ecetes íz. Hűlni hagyjuk, majd leöntjük róla az ecetes levet.4.
A tejfölt, a majonézt, a mustárt összekeverjük, sóval, borssal, csipet cukorral és friss fűszernövényekkel ízesítjük. Ebbe forgatjuk bele a krumplit és a hagymát. További fél-háromnegyed órára hűtőbe tesszük.Sült kolbászhoz, halhoz, rántott szelethez is kiváló köret.
A piacos sült kolbásznál jobb nem terem sehol! :)) Holnap én is krumplisalátát csinálok, vettem igazi kifli-krumplit tegnap! :)
VálaszTörlésAsszem ez is kifli volt. Másnak nem is volt olyan jó, mint salátának. Várom a receptedet! Csodás napot! :)
VálaszTörlés