2010. szeptember 14., kedd

Folyékony vitaminbomba: Brokkoli krémleves

A brokkoli, amellett, hogy csodás az íze, sokoldalúan elkészíthető, még rendkívül egészséges is. Tele van béta-karotinnal, B-, és C-vitaminnal, kalciummal, vassal. Csontok és körmök erősítésére is fogyasztható.

Hozzávalók 2 személyre:
1 kis fej brokkoli
1 közepes krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
só, bors, fűszerkömény
petrezselyem, zellerlevél, majoranna
2 ek. tejföl

1.
A krumplit meghámozzuk, kis kockára vágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a szárát szintén felvágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, félbe vágjuk.
2.
Feltesszük főni a zöldségeket és a fűszereket.
3.
Vigyázzunk, ne főzzük szét. Amint megpuhultak a zöldségek turmixgépben pürésítjük.
4.
Keverjük bele a tejfölt és további két-három percig forraljuk. A kész levest pirított zsemlekockákkal és reszelt füstölt sajttal tálaljuk...

2 megjegyzés:

  1. Imádom! A brokkoli nagy találmány... :) Sokkal finomabb, mint a karfiol, legalábbis nekem. És könnyebben emészthető is.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is! És sokkal zöldebb... Bár a legviccesebb címre a pagodakarfiol számíthat! ;)

    VálaszTörlés