Hozzávalók 2 személyre:
1 kis fej brokkoli1 közepes krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 húsleveskocka
só, bors, fűszerkömény
petrezselyem, zellerlevél, majoranna
2 ek. tejföl
1.
A krumplit meghámozzuk, kis kockára vágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a szárát szintén felvágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, félbe vágjuk.2.
Feltesszük főni a zöldségeket és a fűszereket.3.
Vigyázzunk, ne főzzük szét. Amint megpuhultak a zöldségek turmixgépben pürésítjük.4.
Keverjük bele a tejfölt és további két-három percig forraljuk. A kész levest pirított zsemlekockákkal és reszelt füstölt sajttal tálaljuk...
Imádom! A brokkoli nagy találmány... :) Sokkal finomabb, mint a karfiol, legalábbis nekem. És könnyebben emészthető is.
VálaszTörlésSzerintem is! És sokkal zöldebb... Bár a legviccesebb címre a pagodakarfiol számíthat! ;)
VálaszTörlés