2011. augusztus 8., hétfő

Ecetes sült paprika és cékla

A cékla sütve most nagy kedvenc lett. Barátnőm mamája az ecetes céklasalátát mindig sült céklából készíti. Egészben süti, utána hámozza, karikázza, végül ráönti az ecetes levet. Viszont az egészben sütés rettentő időigényes művelet. Én dél körül álltam neki főzni, ezért egy rövidebb verziót kerestem.

Hozzávalók:
1 cékla
2 piros kápia paprika
só, bors
1 evőkanál cukor
2-3 evőkanál ecet
víz
olaj

A céklát megmostam, meghámoztam, kis kockákra vágtam. A paprikát lecsumáztam, és felszeleteltem. Egy tepsibe borítottam, kevés olajat öntöttem rá, kicsit sóztam, borsoztam, alaposan összekevertem és körülbelül egy és negyed óra alatt puhára sütöttem. Cukorból, sóból, ecetből és vízből salátaöntetet készítettem, a még forró zöldségeket beleborítottam. Ebben a lében hűtöttem ki.
Minél tovább áll, annál finomabb lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése