2013. június 2., vasárnap

Spárga hollandi mártással

Kamaszkoromban volt egy könyv, ahol a főhős - egy séf - finomabbnál finomabb étkekkel csábított el nőket. Ő készített ilyen előételt. A roppanós spárgafejeket krémes mártásba forgatta, és azzal kínálta a nőt, aki, ha jól emlékszem, azonnal megadta magát, mert erre az érvelésre lehetetlen nemet mondani. És tényleg!

Hozzávalók:
egy csomag zöldspárga
2 tojássárgája
100 ml tejszín
néhány evőkanál citromlé
80 g vaj

cukor
fehér bors

A spárgát alaposan mossuk meg, törjük le a fás végeket és főzzük meg sós-cukros vízben.
A tojássárgát és a tejszínt vízgőz felett habverővel keverjük habos masszává. A gőzről levéve adjuk hozzá a citromlevet, a sót, majd további folyamatos keverés közben az olvasztott vajat. Végül fűszerezzük őrölt fehér borssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése