2011. április 6., szerda

Tavaszi sült zöldségek

Négy hónap alatt végre sikerült kijutnom a piacra. A kaposvárihoz képest úgy háromszoros szorzóval számolnak a Fény utcában, de még így is megérte a séta, mert a bevásárlóközpontok fonnyadt kínálatához képest végre friss és üde zöldségek kerültek a kosaramba. Sajnos még a legtöbb primőr aranyárban van, de erősen krumplifil lévén nem bírtam szó nélkül elmenni az újburgonya mellett...

Hozzávalók:
fél kg parázsburgonya (apró szemű újkrumpli)
5-6 szál új sárgarépa
1 teáskanál mustár
4-5 evőkanál olívaolaj
negyed citrom leve
friss zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, metélőhagyma, kakukkfű)
só, bors

Rendkívül egyszerű az elkészítése. A mustrát, a citromlével, az olajjal, a borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük. Alaposan megsózzuk, mert a krumpli rengeteg sót vesz fel sütés közben. A burgonyákat megmossuk (én nem szoktam ledörzsölni a héját). A sárgarépát is mossuk, kissé megkapargatjuk. A zöldségeket egészben hagyjuk és beleforgatjuk a mustáros öntetbe, majd sütőbe borítjuk és 220°C-on kábé fél óra alatt ropogósra sütjük. A krumpli omlós a répa mennyeien édes és krémes lesz.
Joghurtos öntettel nyakon borított zöldsaláta remekül illik hozzá.

1 megjegyzés: