2011. szeptember 3., szombat

Hagymás lepény

Ez tulajdonképpen egy kenyérlángos. Nyáron filmnézős estékhez, baráti beszélgetésekhez, télen forralt borhoz ajánlom.

Hozzávalók 2 személyre:
1 adag pizza alaptészta
3 szelet füstölt szalonna
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1 közepes paradicsom
150 g tejföl
150 g sajt (pl. emelntáli)
só, bors

1. Készítsük el a pizzatésztát, kelesszük a duplájára.
2. A szalonnát kockázzuk fel, annyira pirítsuk át, hogy a zsír kezdjen kisülni belőle. Ne süssük meg teljesen, mert a lepény sülése közben a szalonna is továbbsül. Szedjük ki a zsírból. Ebbe dobjuk a felaprított fokhagymát, fonnyasszuk meg, majd zárjuk el alatta a tüzet. Keverjük bele a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
3. Vágjuk vékony szeletekre a hagymát és a paradicsomot, reszeljük le a sajtot. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
4. A tésztát egyengessük tepsibe vagy pizzasütő formába. Kenjük meg fokhagymás tejföllel, szórjuk meg szalonnával, hagymával, rendezzük el rajta a paradicsomszeleteket. Végül jöhet rá a reszelt sajt. Mehet a sütőbe, süssük aranybarnára.

2 megjegyzés: