2013. augusztus 26., hétfő

Chilis-csokis brownie

A Levinen sorakozó brownie-receptek közül valahogy ez mindig kimaradt, pedig már nem először készült el. Van egy titkos rajongója is ennek a pikáns-fűszeres változatnak, akit eddig még semmilyen más brownie-hízelgéssel vagy torta-elképzeléssel nem tudtam eltántorítani tőle: szerinte ez az egész Levin módra blog legfinomabbja!
A chili és a bors nem túl karakteresen vannak jelen, inkább csak egy kis tüzes felhangot kölcsönöznek ennek az igencsak földies-érzéki süteménynek.

Hozzávalók:
200 g chilis étcsokoládé
150 g vaj
180 g cukor
3 tojás
150 g liszt
1 tk. sütőpor
csipet só
két tekerésnyi frissen őrölt fekete bors

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, beletekerjük a borsot, majd langyosra hűtjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A tojásokat cukorral és a sóval habosra keverjük. Beleforgatjuk a csokoládés masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát tepsibe öntjük és 30-35 perc alatt megsütjük. A brownie akkor jó, ha a szélénél a tészta már megsült, de a közepén még egy kissé krémes állagú. A sütőből kivéve még tovább szilárdul a sütemény, de nem lesz száraz.
Kínálhatjuk vaníliafagyival is, ám a megátalkodott chilis-csoki rajongók chilis-csokis fagyit válasszanak hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése