A minap Nigella műsorában láttam ezt az egyszerű, de annál finomabb fogást. Legtökéletesebb egy kandalló/cserépkályha által fűtött szobában, hóesést csodálva elfogyasztani. Most kandalló/cserépkályha és hóesés híján ebédeltem ezt, de azért így is ízlett...
Hozzávalók egy főre, mert most csak magamnak készítettem:
2 közepes krumpli
2 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt, plusz egy maréknyi a tetejére
fél pohár tejföl a kisebbikből
kevés olívaolaj
só, bors
petrezselyem, kakukkfű vagy egyéb zöldfűszerek ízlés szerint
1. A krumplikat alaposan mossuk meg és héjastul egy jó negyven percre tegyük a sütőbe (220°C).
2. A megsült burgonyákat még forrón vágjuk félbe és egy kanállal kaparjuk ki a belsejüket úgy, hogy a héjuk egyben maradjon. Krumplinyomóval törjük össze, ízesítsük a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, az olajjal, a sajttal és a tejföllel. Gazdagíthatjuk ropogósra sült bacon-nel, sonkával, pirított gombával is.
3. A keveréket töltsük vissza a héj-csónakokba, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és tegyük vissza a sütőbe annyi időre, míg a sajt megolvad.
2010. december 12., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
Fíínom, nekem minden nap jöhet a krumpli... :)
VálaszTörlésNálam is alapvető élelmiszer a bármilyen formában megsütött krumpli... ;)
VálaszTörlésTökéletes! :)
VálaszTörlésA maga nemes egyszerűségében... ;)
VálaszTörlésAnnyira nem tudom miért maradt ki ez a blogod az életemből, pedig jártam már itt. Tök jó dolgokat mutatsz! :)
VálaszTörlésTöltött krumpli mindig és mindenképp. :)
Örülök, hogy újra eljöttél! Gyere gyakrabban, várlak szeretettel! :)
VálaszTörlés