Heti menü
Hétfő, ebéd: saláta
Kedd, ebéd: saláta
Szerda, ebéd: saláta
Csütörtök, ebéd: saláta...
Sem ötletem, sem kedvem sincs ebben a melegben mást kitalálni; salátától salátáig gondolkodom. Persze unaloműzőként a salátafajtákat variálom. Ma a bolgár sopszka volt soron, ami nagyon hasonló a görög salátához, de az öntet vörösborecettel készül. Azért, hogy ne legyen túlságosan diétás, sajtos grillkolbászt sütöttem mellé.
Hozzávalók:
salátakeverék
piros vagy zöld paprika
uborka
paradicsom
lilahagyma
fokhagyma (a hagymaféléket a délutáni programomra való tekintettel kihagytam)
olajbogyó
juhsajt vagy feta
olívaolaj
vörösborecet (helyettesíthető balzsamecettel)
só
frissen őrölt fekete bors
petrezselyem
A paprikát kimagozzuk, felkockázzuk, a paradicsomot, az uborkát is feldaraboljuk. A hagymát vékony félkarikákra, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
A salátát összekeverjük a felaprított zöldségekkel és az olajbogyóval.
Az öntethez kikeverjük az ecetet és az olajat sóval, borssal, petrezselyemmel, majd a salátára öntjük. Alaposan összeforgatjuk és megszórjuk reszelt juhsajttal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése