2011. június 13., hétfő

Meggyes tejes pite

Hogy a tejes pite eddig nem volt fent a blogon??! Érthetetlen... Hiszen évekig alapvető élelmiszerként volt jelen a konyhámban, főként a délutáni kávék hű kísérőjeként. Gyerekek híján azonban valahogy eszembe sem jutott sütni, de a mai vadragu leves határozottan őt igényelte levezetésnek.
Így hát Duende jól bevált "Villámpalacsinta" receptjét variáltam össze néhány szem szerelempiros, lédús, nyárízű meggyel...

Hozzávalók egy 12-es muffin formához vagy egy tepsihez:
140 g liszt
2 tojás
4 dl tej
csipet só
4 evőkanál vaníliás cukor
2,5 evőkanál olvasztott vaj
30-40 szem magozott meggy
porcukor
tejszínhab

A muffinformát az olvasztott vaj egy részével egy ecset segítségével kikenegetjük. A lisztből, tojásból, tejből, sóból és cukorból, illetve a maradék vajból hígabb palacsintát keverünk. Óvatosan a muffinformába merjük, 3-4 szem meggyet ültetünk a közepébe, és előmelegített sütőben, nagy lángon úgy 30 perc alatt készre sütjük. (Ha nem muffinformát használunk a sütési idő kevesebb lehet!)
Lágy habbá vert tejszínnel és porcukorral tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet meggyel készíteni! Jegyeztem. :)

    VálaszTörlés
  2. Oké! De szerintem muffin formát is vidd, vastagabb lesz a tésztája, az pedig jobb a gyümölcshöz...
    Nálam helyre állt a rend tejes pite ügyben: valószínűleg holnap újabb adag süldögél... ;))

    VálaszTörlés
  3. Naná, legközelebb muffintepsiben sütöm, sokkal-sokkal gusztább így. :)

    VálaszTörlés