2011. június 12., vasárnap

Chili con carne, becsavarodva

A chili con carne az egyik kedvencem. Nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el belőle. De igazán originális étel ebben a témában még nem sikerült produkálnom. Van is egy chilis-babos hús recept az oldalon, de mivel az ő esetében még nem éreztem azt az elragadtatást, amit az IGAZI (csupa nagy betűvel) felismerése okoz, így nem is érdemelte ki a megtisztelő nevet. De most elérkezett az idő, hogy ezt az ételt végre ANNAK címkézzem:
Ladies and gentlemen!
HERE IS THE REAL CHILI CON CARNE
A büszkeség fölött érzett öröm lendületével azonnal be is csavarodtunk... én csak úgy, magamtól, a chili pedig tortilla lepénybe.
 
Hozzávalók 4 személyre:
500 g darált hús (sertés, marha, esetleg vegyesen)
2 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 hámozott paradicsom konzerv
1 fehérbab konzerv
só, bors, őrölt kömény
oregano, fahéj, sok-sok chili (friss vagy por)
1 tk. pikáns mustár
1-2 babérlevél
3-4 szem olajban eltett, szárított paradicsom
olaj
továbbá:
fél csésze mirelit kukorica
8 puha tortilla lap
tejföl
reszelt sajt

Az apró kockákra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, mehet bele a zúzott fokhagyma, majd a darált hús. Megpirítjuk, fűszerezzük, majd hozzá adjuk az összeturmixolt paradicsomot, a felaprított aszalt paradicsomot és a babkonzervet. Egészen kis lángon, lassú tűzön a húst puhára főzzük. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a mirelit kukoricát is, de ezt akár el is hagyhatjuk.
A tortilla lepényeket teflonserpenyőben átmelegítjük, és mint a palacsintába a nagyi baracklekvárját, középre chili con carnét töltünk. Feltekerjük, megszórjuk reszelt sajttal és tejföllel tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Jövőhétre beütemezem!
    Ezt így, betűről, betűre. :)
    Nálam a top 10-ben szerepel ez az étel...

    VálaszTörlés
  2. :)) Nálam is, évszakfüggetlen...

    VálaszTörlés
  3. Stílszerűen: maravilloso!! :) Ez az étel is az egyik nagy kedvenc! Tortillával még nem is ettem... Eszter, icipici őrölt koriandert tennék bele még, megbolondítja!!:)

    ¡Que aproveche! :)

    VálaszTörlés