2012. október 30., kedd

Avokádós füstölt lazac saláta

Még mindig Svédországból jelentkezem. Ma igazi svéd ebéd volt, húsgombóc vörös áfonyával és sült lazac kapros mártással. De a halakat nem tudom megunni, így vacsorára is került belőle az asztalra. Sajnos a fotó nem az igazi, mert a lámpákat még nem szereltük fel a konyhában. De a félhomályban, egy-egy pohár bor kíséretében vígan befaltunk mindent!

Hozzávalók (pontos méricskélés nélkül):
füstölt lazac
1 érett avokádó
1 paradicsom
házi majonéz
2 evőkanál görög joghurt
negyed citrom

A lazacot felaprítjuk, meglocsoljuk citromlével. Az avokádót a magja körül félbe vágjuk, lehúzzuk a héját és a húsát szintén felkockázzuk. A paradicsomot félbe, majd hajszálvékony szeletekre szeljük.
A majonézt összekeverjük a joghurttal és végül beleforgatjuk a többi hozzávalót.
Svédasztalra is kiváló (mint ahogy a mellékelt ábra mutatja: ez egy valódi svéd asztal).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése