2012. október 31., szerda

Multikulturális poffertjes

Igazán nemzetközire sikeredett a mai kávédesszertünk.
- a recept eredete: Hollandia
- az elkészítés helyszíne: Svédország
- a dekorációt ihlető halloween ünnepe: Amerika
(tudniillik azok folydogáló lekvárvér-foltok!)
- a gyártó származási helye: Magyarország
Imádom ezt a minipalacsintát. Már egy ideje keresek hozzá való speciális serpenyőt, most a költözés során véletlenül a kezembe került egy. Így az első adanó alkalommal ki kellett próbálnom. Sajnos a súlylimit miatt nem fér be a kézipoggyászomba a dögnehéz vasserpenyő, különben jött volna haza velem!

Hozzávalók egy pillanat alatt elfogyó adaghoz:
100 g liszt
50 g cukor
1 tojás
1,5 dl tej
fél csomag szárított élesztő
csipet só
vaj a sütéshez (én kókuszzsírt használtam, mert csak az volt itthon, de a multinacionalitásba ez is belefért...)

Összekeverjük előbb a száraz alapanyagokat, majd a tojással és a tejjel sima masszává dolgozzuk. Meleg helyen másfél óráig pihentetjük. A poffertjes serpenyőt felforrósítjuk (ha nincs, süthetjük sima palacsintasütőben is, csak úgy tovább tart), a mélyedéseket kivajazzuk, és közepes lángon kisütjük a kis palacsintákat.

Az eredeti holland tálalás vaj és porcukor.
Mi áfonyalekvárral és vaníliafagylalttal ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése