2013. október 31., csütörtök

Fehércsokis, szőlős kheer (tejberizs)

A keleties hangulatú menüsor utolsó állomása a mesés India, nevezetesen a krémes, lágy, fűszeres kheer, vagyis a rizspuding. Ami most az őszre való tekintettel szőlővel és a fehércsoki-imádatomnak köszönhetően fehér csokival gazdagodott.

Hozzávalók:
80 g rizs
1 l tej
2 evőkanál vaj
1 rúd fahéj
1 rúd vanília
2-3 evőkanál cukor
100 g fehér csokoládé
csipet só
fehér és kék szőlő

A megmosott, lecsepegtetett rizst a vajon opálosra pirítjuk (2-3 perc), felöntjük tejjel, csipet sóval, vanília- és fahéjrúddal ízesítjük, majd kis lángon, néhányszor átkeverve legalább 40 percig főzzük. Akkor jó, ha a rizs teljesen szétesett benne.
Belekeverjük a cukrot és a fehér csokit, néhány perc alatt elolvadnak benne.
Kihűtjük, átöntjük egy nagyobb vagy több kisebb tálkába, és felezett, magozott szőlőszemekkel borítjuk.


Hasonló receptek:
Meggyzselés kheer
Vaníliás-barackos kheer

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése