Idén a hagyományos rántott hal mellett döntöttem, de az uncsi panírt feldobtam egy kis fűszerezéssel.
Hozzávalók:
afrikai harcsafilé
száraz császárzsemle
tojás
(dijoni) mustár
parmezán
liszt
só, bors
apróra vágott kapor, petrezselyem
olaj a sütéshez
A császárzsemlét reszeljük le, sokkal finomabb, mint a bolti morzsa.
A tojást a mustárral, reszelt parmezánnal és a zöldfűszerekkel verjük fel.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben, a fűszeres tojásban végül a zsemlemorzsában.
Olajban süssük ki a halszeleteket.
Majonézes krumplisalátával a legfinomabb!
Borajánló: St. Ilona Somló, Olaszrizling 2009
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése