2013. december 26., csütörtök

Rántott harcsa fűszeres panírban

Idén a hagyományos rántott hal mellett döntöttem, de az uncsi panírt feldobtam egy kis fűszerezéssel.

Hozzávalók:
afrikai harcsafilé
száraz császárzsemle
tojás
(dijoni) mustár
parmezán
liszt
só, bors
apróra vágott kapor, petrezselyem
olaj a sütéshez

A császárzsemlét reszeljük le, sokkal finomabb, mint a bolti morzsa.
A tojást a mustárral, reszelt parmezánnal és a zöldfűszerekkel verjük fel.
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg lisztben, a fűszeres tojásban végül a zsemlemorzsában.
Olajban süssük ki a halszeleteket.

Majonézes krumplisalátával a legfinomabb!

Borajánló: St. Ilona Somló, Olaszrizling 2009

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése