fotó innen: kep-tar.hu
Svéd utunk során végigkóstoltuk a helyi specialitásokat, köztük ezt az egyszerű, gyorsan elkészíthető gyümölcspástétomot is.Hozzávalók:
100 g olvasztott vaj
1 dl liszt
1 dl cukor
1 dl zabpehely
bármilyen bogyós gyümölcs vagy hámozott, darabolt alma ízlés szerint
A gyümölcs kivételével összekeverjük a hozzávalókat, morzsás állagú tésztát kell kapnunk. Kivajazott gyümölcstortaforma aljára szórjuk a felét, erre kerül a gyümölcs, végül a maradék tészta. 225°C-on rövid idő alatt készre sütjük.
Vaníliaszósszal vagy tejszínhabbal tálaljuk.
(A recepteket svédországi utam során kaptam, a képen látható ételeket nem én készítettem, csupán fotóztam!)
Jól hangzik. Főleg hogy egyszerű és gyümölcsös! Valamikor kipróbálom! :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésMint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!
Üdvözlettel:
Miner.hu