2010. június 23., szerda

Egy utazás ízei: Svédország - Frukt paj

fotó innen: kep-tar.hu
Svéd utunk során végigkóstoltuk a helyi specialitásokat, köztük ezt az egyszerű, gyorsan elkészíthető gyümölcspástétomot is.

Hozzávalók:
100 g olvasztott vaj
1 dl liszt
1 dl cukor
1 dl zabpehely
bármilyen bogyós gyümölcs vagy hámozott, darabolt alma ízlés szerint

A gyümölcs kivételével összekeverjük a hozzávalókat, morzsás állagú tésztát kell kapnunk. Kivajazott gyümölcstortaforma aljára szórjuk a felét, erre kerül a gyümölcs, végül a maradék tészta. 225°C-on rövid idő alatt készre sütjük.
Vaníliaszósszal vagy tejszínhabbal tálaljuk.

(A recepteket svédországi utam során kaptam, a képen látható ételeket nem én készítettem, csupán fotóztam!)

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik. Főleg hogy egyszerű és gyümölcsös! Valamikor kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés