Ikeás húsgombócból vagy házilag készített svéd húsgolyóból isteni, tartalmas szendvicset varázsolhatunk.
Hozzávalók a céklasalátához:
4 db ecetes cékla (vagy ennek megfelelő mennyiségű szeletelt bolti cékla)
2 kisebb alma
1 dl tejföl
0,5 dl majonéz
1,5 evőkanál reszelt torma
A céklát és az almát apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt és a tormát.
Füstölt halhoz, hidegtálakhoz is adhatjuk.
Így készül belőle szendvics:
Rozskenyeret vagy bagettet vékonyan megvajazunk, salátalevéllel borítjuk. Félbevágott húsgolyókat teszünk rá, végül céklasalátát halmozunk a tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
Hmmmm, ez finom lehet, nagyon szeretem a céklát. Főleg nyersen. Gondolom úgy is meg lehet vele csinálni ezt a salátát. Na, majd kipróbálom. :)
VálaszTörlésMeséld majd el, milyen lett! :))
VálaszTörlés