2012. április 15., vasárnap

Svéd céklasalátás szendvics, avagy rödbetsallad

Ikeás húsgombócból vagy házilag készített svéd húsgolyóból isteni, tartalmas szendvicset varázsolhatunk.

Hozzávalók a céklasalátához:
4 db ecetes cékla (vagy ennek megfelelő mennyiségű szeletelt bolti cékla)
2 kisebb alma
1 dl tejföl
0,5 dl majonéz
1,5 evőkanál reszelt torma

A céklát és az almát apró kockákra vágjuk, majd hozzákeverjük a tejfölt, a majonézt és a tormát.
Füstölt halhoz, hidegtálakhoz is adhatjuk.

Így készül belőle szendvics:
Rozskenyeret vagy bagettet vékonyan megvajazunk, salátalevéllel borítjuk. Félbevágott húsgolyókat teszünk rá, végül céklasalátát halmozunk a tetejére.

2 megjegyzés:

  1. Hmmmm, ez finom lehet, nagyon szeretem a céklát. Főleg nyersen. Gondolom úgy is meg lehet vele csinálni ezt a salátát. Na, majd kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  2. Meséld majd el, milyen lett! :))

    VálaszTörlés