Utálom a márványsajtot. Imádom a márványsajt-mártást. Ellentmondás? Nem hinném.
Volt egy barátnőm, aki ki nem állhatta a paradicsomot. Meg a halat. De élt-halt a paradicsomos halért. Érdemes a nemszeretem ételeket is másfajta variációban megkóstolni: a feldolgozás, a fűszerezés, a kombináció valami teljesen újat jelent. Az élet tele van meglepetésekkel. Legyünk merészek!
Hozzávalók 2 személyre:
1 db (60-70 g-os) sertésszűz
1 nagy, sárga héjú alma
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
sütőzacskó
1 köteg spárga
60-70 g újburgonya
friss petrezselyem és zellerlevél
libazsír
só, bors
150 g márványsajt
2 dl főzőtejszín
1 dl zöldségleves
csipetnyi kurkuma
A húst megmossuk, sóval, borssal fűszerezzük és sütőzacskóba dugjuk. A hagymát meghámozzuk, az almával együtt felnegyedeljük, majd a fokhagymával együtt mehetnek a hús mellé. A zacskót lezárjuk, tűvel megszurkáljuk, és a pecsenyét 30-40 perc alatt forró sütőben készre sütjük.
A spárgát sós-cukros vízben megfőzzük.
A megmosott újkrumplit feldaraboljuk, alaposan megsózott vízben puhára főzzük. Libazsírt hevítünk, és a lecsepegtetett burgonyát a felaprított zöldfűszerekkel megszórva átpirítjuk, tálra szedjük.
A kész pecsenyét kivesszük a zacskóból, felszeleteljük és néhány perc alatt a burgonya zsírján szintén átforgatjuk. Ezt tesszük a hagymával, fokhagymával, almával is, ami néhány perc alatt kissé karamellizálódik.
A sajtmártáshoz nagy lyukú reszelőn lereszeljük a sajtot. Felforraljuk a levest, belekeverjük a tejszínt, a márványsajtot. Addig kevergetjük, míg a sajt teljesen el nem olvad. Kóstolás után sóval, borssal és a színe kedvéért egy csipetnyi kurkumával ízesítjük.
Friss salátával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
Nagyon finom lehet!!!
VálaszTörlésAz volt! :))
VálaszTörlés