2013. február 24., vasárnap

Gyümölcsös joghurttorta

Könnyű, légies gyümölcsös torta, finom joghurtos krémmel. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak vele.

Hozzávalók:
négy tojásból sütött kerek piskóta (recept itt)
200 ml tejszín
3 kis pohár joghurt
(lehet vaníliás, gyümölcsös is, én ehhez citromos túrótorta ízesítésű görög joghurtot használtam)
vaníliás porcukor ízlés szerint (1-2 evőkanál)
friss vagy mirelit gyümölcs
1 zacskó tortazselé

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Vigyázva, hogy ne törjük össze a habot, hozzákeverjük a joghurtokat.
A tortalapot óvatosan félbe vágjuk, és egy lapos tálra helyezzük. A tortaforma szélét köré tesszük.
A piskótára simítjuk a krémet, és befedjük a piskótával. Finoman lenyomkodjuk, hogy a tortát forma széléig egyenletesen kitöltse a joghurtkrém.
A gyümölcsöket, ha mirelittel dolgozunk, felolvasztjuk és lecsepegtetjük. Ha friss gyümölccsel, akkor megmossuk és felvágjuk. Elrendezzük a torta tetején.
Előírás szerint elkészítjük a tortazselét, és bevonjuk vele a gyümölcsöket.
Legjobb, ha tálalás előtti napon készítjük, és hagyjuk összeérni az ízeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése