2013. március 3., vasárnap

Sós mogyorós grillázstorta

Ez az időszak tele van születésnapokkal, ma épp anyukámat ünnepeltük. Tegnap, miközben a tortát készítettem, még fogalmam sem volt, mi lesz a vége. Nagyon gyorsan kellett dolgoznom, és menet közben alakítottam a receptet, de azért igyekeztem megjegyezni, mit is csinálok.
Az eredmény kifejezetten finom lett: tömör, csokoládés sütemény-alap, rajta a pikáns sós mogyorós grillázskrém, a tetején pedig finom tejszínhab. Én is ilyet kérek a szülinapomra! :)

Hozzávalók a brownie-tortaalaphoz:
130 g étcsokoládé
120 g vaj
180 g cukor
2 tojás
160 g liszt
1 késhegynyi sütőpor
csipet só

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A darabokra tördelt csokoládét és vajat vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásokat, a cukrot és a sót habosra keverjük. Beleforgatjuk a langyosra hűtött vajas csokoládét, végül hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, és 30 perc alatt készre sütjük. (Akkor jó, ha a tészta belseje még lágy.)

felülnézetből

A sós mogyorós grillázs-krémhez:
30 g durvára darált sós mogyoró
200 g cukor
30 g vaj
200 ml tejszín

A cukor karamellé olvasztjuk. Belekeverjük a mogyorót, a vajat, végül a tejszín felével sűrű krémmé forraljuk.
Lehűtjük.
A maradék tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a grillázskrémet.

Továbbá:
200 ml tejszín
porcukor
csokoládéforgács

A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.

Összeállítjuk a tortát. A brownie-alapot bevonjuk a grillázskrémmel, majd a tejszínhabbal, végül megszórjuk csokoládéforgáccsal.
az ünnepelttel ♥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése