Ha egy recept bevált, érdemes sokszor megismételni. De hogy ne legyen unalmas, variálhatjuk is. Életem során én is voltam már szőke, barna, sőt egy időben vörös is... Miért ne lehetne egy sütemény is éppilyen változatos?
A málnás-fehércsokis brownie receptjét "szőkítettem" most ki, így lett belőle BLONDIE.
Hozzávalók:
200 g fehér csokoládé
150 g vaj
120 g cukor
1 rúd vanília
3 tojás
150 g liszt
1 tk. sütőpor
csipet só
100 g apróra vágott mandula vagy kesudió
200 g mirelit málna
1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük.
2. A tojásokat a cukrokkal és a sóval habosra keverjük. Beleforgatjuk a csokoládés masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mandulát/kesudiót, végül a málnát.
3. Kivajazott tepsiben töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A brownie akkor jó, ha a szélénél a tészta már megsült, de a közepén még egy kissé krémes állagú. Majd hűlés közben megdermed, de nem szárad ki a sütemény.
4. Tejszínhabbal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése