2011. március 17., csütörtök

Rakott krumpli - másképp

Irgum-burgum, de elhanyagolom ezt a blogot!
Na jó, mentegetőzhetnék, csak nagy ritkán főzök magamra, akkor is csak pikk-pakk, de azért mégsem járja, hogy egy hónapja meg sem fordultam itt...
Gyorsan pótolom!
Kezdem azzal, hogy végre van egy saját fényképezőgépem, ami nagyban megkönnyíti az elkészített ételek megörökítését.
Folytatom ott, hogy mit sem változtam, még mindig az egyszerűség a mottóm, ezt a fogást is a maradék paradicsomszósz ihlette.
És bejezem azzal, hogy milyen is lett a rakott krumpli - másképp?

Hozzávalók:
1 adag paradicsomszósz, némi paradicsompürével gazdagítva
5-6 szem héjában főtt krumpli
1 kis doboz feta vagy feta-jellegű sajt
kis pohár tejföl
só, bors, petrezselyem, kakukkfű
olívaolaj

1. A főtt krumplit meghámozzuk, karikákra vágjuk. Egy kiolajozott jénaiba vagy kisebb tepsibe fektetünk egy réteget belőle. Sózzuk, borsozzuk.
2. Erre jön egy réteg paradicsomszósz, szétmorzsolt fetasajt, néhány csepp olaj, majd újabb réteg krumpli, szósz, sajt... A tetejére krumpli kerüljön.
3. A tejfölt összekeverjük a fetasajt egyharmadával, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. A sajt önmagában is elég sós lehet, mindenképpen kóstoljuk, mielőtt túlsózzuk az ételt!
4. Öntsük a sajtos tejfölt a rakott krumpli tetejére és fél óra alatt süssük készre. Friss salátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése