2011. június 9., csütörtök

Zsenge zöldborsó-krémleves

Szöveg nélkül, egyből a lényegre!

Hozzávalók:
250 g friss, zsenge, kifejtett zöldborsó
2 kisebb szem újkrumpli
2 gerezd fokhagyma
1 liter marhahúsleves (vagy leveskockából ugyanez)
fűszerek: só, bors, petrezselyem,  őrölt kömény, chili
néhány mentalevél felaprítva
kevés olaj
100 ml főzőtejszín

Az elkészítése rendkívül egyszerű. Kevés felforrósított olajon átforgatjuk a kockákra vágott burgonyát, a zúzott fokhagymát és a zöldborsót. Felöntjük húslevessel, fűszerezzük, és a zöldségeket puhára pároljuk.
Botmixerrel krémesre pürésítjük és tejszínnel világosabbra, lágyabbra szelídítjük. Sűríteni külön nem kell, megteszi azt a krumpli.
Pirított kenyérkockákkal vagy ropogósra sült hagymával is tálaljuk.

1 megjegyzés: