Hozzávalók:
250 g friss, zsenge, kifejtett zöldborsó
2 kisebb szem újkrumpli
2 gerezd fokhagyma
1 liter marhahúsleves (vagy leveskockából ugyanez)
fűszerek: só, bors, petrezselyem, őrölt kömény, chili
néhány mentalevél felaprítva
kevés olaj
100 ml főzőtejszín
100 ml főzőtejszín
Az elkészítése rendkívül egyszerű. Kevés felforrósított olajon átforgatjuk a kockákra vágott burgonyát, a zúzott fokhagymát és a zöldborsót. Felöntjük húslevessel, fűszerezzük, és a zöldségeket puhára pároljuk.
Botmixerrel krémesre pürésítjük és tejszínnel világosabbra, lágyabbra szelídítjük. Sűríteni külön nem kell, megteszi azt a krumpli.
Pirított kenyérkockákkal vagy ropogósra sült hagymával is tálaljuk.
Nyami.... Látom elkészült, isteni leveske. :)
VálaszTörlés