2011. május 31., kedd

Gyors epres pohárkrém

Most, hogy lassan vége az eperszezonnak, végre én is nekiálltam epres desszertet készíteni. Tulajdonképpen képviselőfánkot akartam vele tölteni, de a hétvégén sehogy sem jött össze, az eper pedig megfáradt kissé. Hogy felvidítsam, elküldtem a turmixgépbe pörögni egy keveset, fel is élénkült tőle. Majd könnyű kis kalandba keveredett a fehér csokis tejszínpudinggal, végül szerelmüket vaníliás tejszínhab koronázta meg.

Hozzávalók:
fél kg eper
1 cs. drOetker tejszínízű pudingpor
fél l tej
1 tábla jó minőségű fehér csokoládé
250 ml tejszín
néhány evőkanál vaníliával ízesített cukor

Az epret megmossuk, feldaraboljuk és összeturmixoljuk. A tejszínt kevés vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A pudingot tej és 1 evőkanál cukor hozzáadásával a leírás alapján elkészítjük. Míg forró, beletördeljük a csokoládét, és alaposan összekeverjük.
Kis poharakba rétegezzük a kihűlt pudingot, az eperpürét és a tejszínt. Alaposan lehűtjük fogyasztás előtt.

4 megjegyzés:

  1. Nyamiiii. Tetszik a bepörgött kis vörös kalandja a vaníliapudinggal. Bármikor jöhet e páros! :)

    VálaszTörlés
  2. :)) Gyors fellángolás volt: pikk-pakk elfogyott!

    VálaszTörlés
  3. Nem csodálom, hogy pikk-pakk elfogyott. Nálam mindjárt készül. Megyek és veszem az epret. A számban érzem ezt az íz kavalkádot. Az eper nem más, mint a nagybetűs ÉLET. Csodás!

    VálaszTörlés
  4. Ó, köszönöm! Eper, mint élet? Jó kis hasonlat! :))

    VálaszTörlés