Pár szelet füstölt lazac maradt a múltkori ebédből. Nagyon szeretem majonézzel megkent pirítóssal, pár csepp citromlével, de négy embernek már kevés lett volna vacsorára. Így kiadósabb lazackrém lett belőle. Pontos mennyiségeket nem tudok, mert csak beledobáltam a hozzávalókat a turmixba, tekertem rajta párat, és már ettük is. Pirítóssal, uborkával, teával...
4-5 szelet füstölt lazacot, 2-3 evőkanál vajat, sót, borsot, friss kaprot turmixba dobáljuk, krémesítjük. Citromlével ízesítjük. A legvégén majonézt és néhány evőkanál tejfölt keverünk hozzá, és már fogyaszthatjuk is.
2011. május 17., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
-
Dunede indiai rizspudingját "töltöttem újra". Szeretem a tejberizst, de egy kamaszkori tejberizs-baleset óta nemigen próbálkozt...
Hú, ez a világ egyik legfinomabb kenőkéje! :)
VálaszTörlésI ♥ kenőke kifejezés! ;))
VálaszTörlés