Nézegetve az utóbbi bejegyzéseimet egészen specifikussá kezd válni a blogom. Lassacskán születésnapi tortákra és krumpliételekre szakosodom... Előbbi oka a körülöttem élők magas számú tavaszi születése, utóbbié pedig a genetikusan öröklött burgonya-filiám...
Hozzávalók 2 személyre:
fél kg parázsburgonya
só, bors, grill zöldségkeverék
(lehetőleg friss) kapor, petrezselyem és zellerzöldje
olaj a sütéshez
az öntethez:
1 pohár kefir
1 kk. mustár
2-3 ek. majonéz
só
1-2 ek. reszelt parmezán sajt
rukkola saláta
1. A burgonyát alaposan megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet. Kiolajozott tepsibe borítjuk, fűszerekkel ízesítjük és sütőben ropogósra sütjük.
2. Összekeverjük az öntet hozzávalóit.
3. A rukkola salátára ráöntjük a forró krumplit, nem baj, ha egy kevés olaj is csorog rá, nyakon borítjuk a kefires öntettel, és már fogyaszthatjuk is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
A burgonya éve 2010-ben volt. De nem számít. Csináld csak, mert nagyon szeretem, ahogy elkészíted ezeket az ételeket. Ez a recept is nagyon kreatív, és nekem is nagyon tetszik.
VálaszTörlésA 2010-ről lemaradtam! Nálam különben is már több mint 30 éve tombol a krumpli-idény... ;)
VálaszTörlésIdén mit ünnepelünk?