2011. május 28., szombat

Kekszes-joghurtos csirkemell

Ennek a receptnek az alapötlete, ha minden igaz, Nigellától származik. Hozzám már a szájhagyomány útján jutott el, végül pedig szita-szerű memóriám ingatag alapjaira építve készítettem el.
Nagyon finom lett. Omlós a hús, különleges a panír, tökéletes a végeredmény. Nekem finomabb, mint a cornflakes-bunda. Érdemes kipróbálni!
Köszi Nigella, köszi András! :)

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
1 kis pohár natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény, chilipor
petrezselyem
1 csomag sós keksz (pl. TUC)

A csirkemellet felcsíkozzuk, kissé kiklopfoljuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, és beleforgatjuk a húst. 1-2 óráig pácoljuk. A sós kekszet morzsásra törjük, beleforgatjuk a csirkemell-csíkokat és forró olajban vagy sütőpapírral bélelt tepsiben ropogósra sütjük.
Ecetes-majonézes krumplisalátát készítettem hozzá újkrumpliból, újhagymából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése