Születésnapra készült ez a pók-díszes torta, nevét is innen kapta. Finom likőrös-csokoládés tészta, fanyar-édes lekvár, lágy tejszín... Vigyázat! Első kóstolásra behálóz!
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
180 g étcsokoládé (én két tábla Kakaóbab töretes Tibit használtam)
85 g vaj
4 tojás
70 g cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
70 g darált mandula-dió-pisztácia vegyesen
50 g liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2 evőkanál mandulalikőr
4-5 evőkanál meggylekvár
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
2-3 evőkanál vaníliás cukor
1. Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és a vajat, hűtsük langyosra.
2. A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
3. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
4. A tojások sárgájához adjuk hozzá a kétféle cukrot, és keverjük ki alaposan. Mehet bele a vajas csokoládé, a mandula-keverék, végül a liszt és a sütőpor. Óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot, és öntsük a masszát kivajazott-lisztezett formába.
5. Úgy 45-50 perc alatt süssük készre a tortát. Akkor jó, ha a közepe éppen megszilárdul. Nyissuk ki a sütő ajtaját, és hagyjuk bent kihűlni a sütit, majd a formából kivéve vágjuk háromfelé.
6. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá. A tortát töltsük meg lekvárral, vonjuk be tejszínhabbal.
+ A pókháló fekete díszítőcukorral készült, de kakaóporral, csokoládéreszelékkel is helyettesíthetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése