2011. november 6., vasárnap

V'Adam, azaz diós-fehér csokis torta

Elkezdődött... Az idei Skorpió-idény. Most épp unokaöcsémen a sor, hogy betöltse a tizennégyet! Neki készült ez a narancsos piskóta, diós fehércsoki-krémmel töltve. Ördögien rafinált és angyalian édes... pont mint az ünnepelt!

Ünnepi ebéd egy étteremben. Szemelvények az ottani beszélgetéséből:
Mama: - Petinek nagyon finom a húsa!
Ádám: - Mama, te megetted az öcsémet???
Ádám: - És különben is, magyar emberevés közben nem beszél...!

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál narancslé
csipet só
1 kávéskanál sütőpor

2 tábla fehér csokoládé
50 g vaj
2 evőkanál tej
5 evőkanál darált dió
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló por

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a narancslével és a cukorral majdnem fehér krémmé keverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet, a sütőport, végül a tojáshabot. Kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük.
2. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és úgy 30 perc alatt készre sütjük a piskótát. A sütőben hagyjuk kihűlni, így nem esik össze. Három lapba vágjuk.
3. A csokoládét, a vajat és a tejet vízgőz felett felolvasztjuk, beleszórjuk a diót, majd kihűtjük.
4. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a csokis-diós keveréket. Ezzel töltjük meg a piskótát, és kívülről is ezzel vonjuk be.
Díszítés: aszalt vörös áfonya, dió, fekete szórócukor.
Az ünnepelt
(Most mondja valaki, hogy nem skorpiós a tekintete?!
Őrület! Reszkess, di Caprio! A csajokról nem is beszélve...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése