Még mindig Svédországból jelentkezem. Ma igazi svéd ebéd volt, húsgombóc vörös áfonyával és sült lazac kapros mártással. De a halakat nem tudom megunni, így vacsorára is került belőle az asztalra. Sajnos a fotó nem az igazi, mert a lámpákat még nem szereltük fel a konyhában. De a félhomályban, egy-egy pohár bor kíséretében vígan befaltunk mindent!
Hozzávalók (pontos méricskélés nélkül):
füstölt lazac
1 érett avokádó
1 paradicsom
házi majonéz
2 evőkanál görög joghurt
negyed citrom
A lazacot felaprítjuk, meglocsoljuk citromlével. Az avokádót a magja körül félbe vágjuk, lehúzzuk a héját és a húsát szintén felkockázzuk. A paradicsomot félbe, majd hajszálvékony szeletekre szeljük.
A majonézt összekeverjük a joghurttal és végül beleforgatjuk a többi hozzávalót.
Svédasztalra is kiváló (mint ahogy a mellékelt ábra mutatja: ez egy valódi svéd asztal).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Közeledik a tavasz, és én is csatlakozom a költözőmadarakhoz... Hosszas mérlegelés, vívódás után úgy döntöttem, a Levin módra blog egy új...
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése