Még mindig a skandináv hidegben vacogva álmodozom Délkelet-Ázsia csodálatosan gyönyörűséges melegéről. A hangolódáshoz egy thaiföldi emlékeket idéző recept: banánpalacsinta. Az élvezetet mézben grillezett ananásszal és vaníliafagylalttal tudtam volna még fokozni, na meg persze azzal, ha a homokos tengerparton ücsörögve fogyasztottam volna desszert gyanánt.
Hozzávalók:
3 érett banán
ugyanannyi liszt
2 tojás
1 evőkanál vaníliáscukor
csipet só
tej
1 evőkanál olaj és még egy kevés a sütéshez
A banánt meghámozzuk és összeturmixoljuk. Hozzádjuk a lisztet, a cukrot, az olajat, a sót, a tojásokat és annyi tejet, amiből közepesen sűrű palacsintatésztát kapunk.
15-20 percig pihentetjük.
Serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat, és a szokásosnál kisebb, vastagabb palacsintákat sütünk.
Frissen, melegen a legfinomabb.
Az élmény teljességéért:
2012. október 26., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése