2012. október 26., péntek

Banánpalacsinta

Még mindig a skandináv hidegben vacogva álmodozom Délkelet-Ázsia csodálatosan gyönyörűséges melegéről. A hangolódáshoz egy thaiföldi emlékeket idéző recept: banánpalacsinta. Az élvezetet mézben grillezett ananásszal és vaníliafagylalttal tudtam volna még fokozni, na meg persze azzal, ha a homokos tengerparton ücsörögve fogyasztottam volna desszert gyanánt.

Hozzávalók:
3 érett banán
ugyanannyi liszt
2 tojás
1 evőkanál vaníliáscukor
csipet só
tej
1 evőkanál olaj és még egy kevés a sütéshez

A banánt meghámozzuk és összeturmixoljuk. Hozzádjuk a lisztet, a cukrot, az olajat, a sót, a tojásokat és annyi tejet, amiből közepesen sűrű palacsintatésztát kapunk.
15-20 percig pihentetjük.
Serpenyőben felforrósítunk egy kevés olajat, és a szokásosnál kisebb, vastagabb palacsintákat sütünk.
Frissen, melegen a legfinomabb.

Az élmény teljességéért:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése