Hangolódom... hogy ezzel a receptre inkább a svédországi útra vagy a lassan-lassan közeledő karácsonyra, döntse el mindenki ízlése szerint. Mert számomra mindkettőhöz remekül passzol. Fogyaszthatjuk a Skandináv országban rénszarvas-les közben, vagy szent ünnep másod-harmad napján a tévé előtt bambulva. Vagy pedig ünneptől és földrajzi helytől függetlenül, mint ahogy én is tettem, egy kis fokhagymás kiflivel.
Hozzávalók:
8 db közepes burgonya
6 szelet füstölt lazac
1-2 evőkanál kapribogyó
1 tojás sárgája
1-1,5 dl olaj
1 kávéskanál mustár
só, bors
citromlé
friss kapor
1 kis pohár joghurt
A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és lehűtjük.
Közben elkészítjük a majonézt: a tojássárgájához mustárt, sót, borsot és egy kevés citromlevet adunk. Habverővel folyamatosan kevergetve vékony sugárban hozzáöntjük az olajat. Eleinte bánjunk vele óvatosan, majd mikor már kezd összeállni, adagolhatjuk bátrabban. Végül, ha szükséges citromlével és a fűszerekkel utánaízesítünk. Beleaprítunk kaprot és hozzákeverjük a joghurtot.
A lazacot felcsíkozzuk, összeforgatjuk a burgonyával, a kapribogyóval végül a majonézzel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése