Epres csirkesaláta hozzávalói: eper, csirke és saláta. Tényleg ennyi. Egyszerű és újszerű.
Régebben ódzkodtam mindenféle hús-gyümölcs liezontól, ma már frivolabban közelítek ehhez a kérdéshez. Pontosabban egy szűz óta... Félreértés ne essék, szűzpecsenyéről van szó, amihez az Öreg Harangban isteni szőlős-körtés kevert salátát készítettek nekünk a tavalyi szerelemünnep (Beltane) tiszteletére.
Ennek az epres változatnak az alapja jégsaláta, de adhatunk hozzá még uborkát is.
Ha van, akkor a friss bazsalikomlevél is kellemes kísérője lehet az epernek, de a hagyma, paradicsom most inkább kerülendő, csak elrontanák az összképet.
Öntözzük meg egy kevés olívaolajjal, balzsamecettel (én erdei gyümölcs ízesítésűt használtam).
Sült csirkéből a maradék is jó, én is az előző napi ebéd kicsontozott combját aprítottam fel.
Erre jön a friss, illatos és zamatosan édes eper, végül a balzsamecet-szósz.
2013. május 22., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése