A pizza nálam szinte mindig maradékból készül. Néha igen meglepő maradékokból, s egy háromhetes svéd túra után mi más lenne a hűtőmben, mint a kézipoggyászban hazacipelt füstölt lazac?!
Annyira karakteres az íze, hogy csak egy kis hagymát meg kaprot adtam hozzá és citromolajjal permeteztem meg.
Tökéletes választás mellé egy pohár lazacrózsaszín rosé.
Hozzávalók:
1 adag pizzatészta
3-4 szelet füstölt lazac
1 fej fehér hagyma
fél csokor friss kapor
1,5 dl tejföl
10-15 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
A tésztát kinyújtjuk, pizzatepsibe terítjük, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hagymát félkarikákra szeleteljük és egy kevés olajon megdinszteljük. Lezárjuk a tüzet, és hozzákeverjük a tejfölt. Sóval, borssal, aprított kaporral ízesítjük. Ezzel kenjük meg a pizzalapot.
A lazacot csíkokra vágjuk, és elrendezzük a tészta tetején. Adhatunk hozzá egy kevés kapribogyót, olajbogyót vagy meglocsolhatjuk egy kevés citromos olajjal.
Rászórjuk a sajtot és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése