Létezik néhány igazán egyszerű és épp ezért klasszikus pizza-változat. Például a paradicsomos-bazsalikomos Margherita, a négysajtos, vagyis a Quattro Formaggi, de én ide sorolom a fokhagymás pizzakenyér is. Ilyen jellegű lepényfélét még a nagymamám is sütött vidéken, kemencében. Persze ott az Alföldön nem pizzának nevezték, azt sem tudták, hogy az mi fán terem. A kenyérlángos volt a becsületes neve (máshol langalló, vakarék, vakvarjú, pompos) a maradék tésztából készített, fokhagymás tejföllel megkent finomságnak.
Hozzávalók:
egy adag pizzatészta
2 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál tejföl
só, bors
olívaolaj
1 szem paradicsom (elhagyható, de szerintem nagyon jól illik ehhez a pizzához)
200 g reszelt sajt
A fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Lezárjuk alatta a lángot, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Ezzel megkenjük a pizzatésztát. Hajszálvékony paradicsomszeletekkel és reszelt sajttal borítjuk.
200°-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
2013. június 2., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése