A keleties hangulatú menüsor utolsó állomása a mesés India, nevezetesen a krémes, lágy, fűszeres kheer, vagyis a rizspuding. Ami most az őszre való tekintettel szőlővel és a fehércsoki-imádatomnak köszönhetően fehér csokival gazdagodott.
Hozzávalók:
80 g rizs
1 l tej
2 evőkanál vaj
1 rúd fahéj
1 rúd vanília
2-3 evőkanál cukor
100 g fehér csokoládé
csipet só
fehér és kék szőlő
A
megmosott, lecsepegtetett rizst a vajon opálosra pirítjuk (2-3 perc),
felöntjük tejjel, csipet sóval, vanília- és fahéjrúddal ízesítjük, majd
kis lángon, néhányszor átkeverve legalább 40 percig főzzük. Akkor jó, ha a rizs teljesen szétesett benne.
Belekeverjük a cukrot és a fehér csokit, néhány perc alatt elolvadnak benne.
Kihűtjük, átöntjük egy nagyobb vagy több kisebb tálkába, és felezett, magozott szőlőszemekkel borítjuk.
Hasonló receptek:
Meggyzselés kheer
Vaníliás-barackos kheer
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Kreatív blogger lettem! Nagyon köszönöm Szemirámisznak (akinek ugyebár van egy függőkertje, és ő maga a világ egyik csodája) és Duendének ...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése