A menüsor következő lépése a leves volt. A férfienergia itt a zeller, a női az alma. Rendkívül jó páros, tökéletesen kiegészítik egymást. A földies jelleget a burgonya kölcsönözte, a könnyedséget pedig a tejszín.
Hozzávalók 4 személyre:
1 zellergumó
1 savanykás ízű nyári alma
1 közepes burgonya
marhahúsleves-kocka
só, bors, zellerszár és levél
olaj
100 ml tejszín
2 szelet szendvicskenyér
1. A zöldségeket és az almát hámozzuk meg, utóbbi magházát vágjuk ki és az összeset kockázzuk fel. A zeller 2-3 szárát karikázzuk fel, annak zöldjét aprítsuk össze.
2. Kevés olajon futtassuk meg a zöldségeket, majd öntsük fel vízzel. Mehet bele a leveskocka és a fűszerek. Főzzük puhára. Húzzuk le a tűzről és kézi mixerrel turmixoljuk. Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel még egyszer.
3. A kenyeret kockázzuk, kevés olajon serpenyőben pirítsuk át és kínáljuk a leveshez.
2011. augusztus 2., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Ezzel a recepttel csatlakozom Sedith 36. VKF "Világjáró fazék" kiírásához. Sokfelé jártam, sokfélét kóstoltam, de az első élmény...
-
Dunede indiai rizspudingját "töltöttem újra". Szeretem a tejberizst, de egy kamaszkori tejberizs-baleset óta nemigen próbálkozt...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése