2011. augusztus 2., kedd

Almás zellerkrémleves

A menüsor következő lépése a leves volt. A férfienergia itt a zeller, a női az alma. Rendkívül jó páros, tökéletesen kiegészítik egymást. A földies jelleget a burgonya kölcsönözte, a könnyedséget pedig a tejszín.

Hozzávalók 4 személyre:
1 zellergumó
1 savanykás ízű nyári alma
1 közepes burgonya
marhahúsleves-kocka
só, bors, zellerszár és levél
olaj
100 ml tejszín
2 szelet szendvicskenyér

1. A zöldségeket és az almát hámozzuk meg, utóbbi magházát vágjuk ki és az összeset kockázzuk fel. A zeller 2-3 szárát karikázzuk fel, annak zöldjét aprítsuk össze.
2. Kevés olajon futtassuk meg a zöldségeket, majd öntsük fel vízzel. Mehet bele a leveskocka és a fűszerek. Főzzük puhára. Húzzuk le a tűzről és kézi mixerrel turmixoljuk. Adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel még egyszer.
3. A kenyeret kockázzuk, kevés olajon serpenyőben pirítsuk át és kínáljuk a leveshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése