2011. augusztus 6., szombat

Fekete szedres brownie

Nap-Hold menüsorom desszertje volt ez a sütemény. Fekete és fehér csokoládé, éjsötét szeder és hófehér tejszín - az ellentétek románca, na meg persze egy csipetnyi, magával ragadó őrület - a szenvedély receptje...
(Az eredeti málnás-fehércsokis brownie már szerepel a blogon, de az arányokon változtattam, ezért még egyszer leírom a teljes receptet.) 

Hozzávalók:
100 g jó minőségű étcsokoládé
100 g fehér csokoládé
150 g vaj
150 g cukor
20 g vaníliás cukor
3 tojás
150 g liszt
1 tk. sütőpor
csipet só
150 g friss fekete szeder
fél tábla extra csokoládé - én a Csokoládia tandori massala ízesítésű tejcsokoládéját használtam. Számomra ez az egyik legérzékibb, legrafináltabb csokoládé, amit eddig kóstoltam. Amikor ravaszul felbukkan a süteményben egy-egy apró darabja, igazi íz-orgiává fokozza az élményt.
100 ml habtejszín

1. Vízgőz felett megolvasztjuk a kétféle csokoládét a vajjal. Lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük.
2. A tojásokat a cukrokkal és a sóval habosra keverjük. Beleforgatjuk a csokoládés masszát, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
3. Az apróra vágott fűszeres csokoládét és a megmosott, leszárított szedret a krémbe keverjük.
4. Kivajazott tepsiben töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A brownie akkor jó, ha a szélénél a tészta már megsült, de a közepén még egy kissé krémes állagú. Majd hűlés közben megdermed, de nem szárad ki a sütemény.
5. Lágy habbá vert tejszínnel és néhány szem gyümölccsel tálaljuk.

További brownie receptek a blogon:
Málnás-fehércsokis brownie
Blondie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése