2011. augusztus 3., szerda

Húslevesben sült zöldségek

A Nap-Hold menüsor főétele mézes-mustáros csirkemell volt, húslevesben sült zöldségekkel. A pác különlegességét a mustárméz adta. A méz önmagában is napszimbólum, a mustár pedig a csípősségével a Marsot képviseli, amihez a chili és a fokhagyma is társul. A köret többi puha, föld alatt termő zöldségei a női energiák.

Hozzávalók a körethez:
4 közepes krumpli
8-10 bébi sárgarépa
1 cékla
2 fej fokhagyma gerezdekre bontva
só, bors, kakukkfű
chili, őrölt rozmaring
petrezselyem és zeller zöldje
1 dl tiszta zöldségleves (lehet leveskockából is).

1. A krumplit hámozzuk meg és negyedeljük. Ha bébisárgarépákat használunk, csak hámozzuk meg őket, ha nagyobb répákat, akkor vágjuk a krumplihoz hasonló méretű hasábokra. A céklát szintén tisztítsuk meg és karikázzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg. A megmosott zöldségeket borítsuk egy tepsibe, öntsünk rá egy kevés olajat, fűszerezzük, forgassuk át, hogy mindenhol alaposan érje őket az olaj és a fűszer.
2. 200°C-os sütőben 30 percig süssük (legjobb, ha kívül már pirultak, de még nem sültek át teljesen), majd öntsük alá a forró zöldséglevest. Ezzel süssük tovább, amíg a zöldségek magukba szívják a folyadékot és megpuhulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése