Hozzávalók:
150 g liszt
50 g cukor
75 g hideg vaj
1 tojás
1 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
tetejére: fél tábla jó minőségű étcsokoládé
1. A sütemény hozzávalóit egy tálba öntjük, gyors mozdulatokkal összekeverjük. A tésztából cipót formázunk, folpackba csomagoljuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
2. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Egy sütőlemezt sütőpapírral bélelünk ki. A tésztából kisebb diónyi gombócokat formázunk, óvatosan az ujjunkkal ellapítjuk és elrendezzük a tepsin. Egy villával mintát is nyomhatunk bele. 12-15 perc alatt készre sütjük és félretesszük hűlni.
3. Közben a csokoládét összetördeljük, mikrohullámú sütőben alacsony teljesítményen lassan, egyszer-kétszer átkeverve felolvasztjuk. Kiskanállal eloszlatjuk a kekszek tetején..
És valljuk be, legjobb zenére sütni! Úgyhogy szóljon Virág kedvenc Budapest Bár száma:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése