Nettó időben a leggyorsabb, elkészítését tekintve a legegyszerűbb kenyér. Vándorrecept, hozzám Duendétől "stafétálódott" át. Kora este bekeverve reggelire friss, kívül ropogós, belül puha, meleg kenyér lehet az asztalon.
Hozzávalók egy 500g-os cipóhoz:
2 csésze liszt
1 csésze hideg víz
1 mokkáskanál szárított élesztő
1 teáskanál só
1. Keverjük el a lisztet, az élesztőt és a sót, végül adjuk hozzá a vizet. Kanállal keverjük össze, fedjük le, és hagyjuk 12 órán keresztül kelni.
2. Hajtogassuk át a tésztát, alul-felül szórjuk be liszttel és kelesszük újabb fél óráig. Tegyünk be egy jénai edényt a sütőbe és melegítsük elő 220°C-ra. A forró tálba kerül a tésztát, lefedve 30 percig, fedél nélkül további 15-20 percig sütjük.
2011. július 28., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Gyönyörűűűű lett! :)
VálaszTörlésKöszi! A maradékból pirítós lett, azt reggeliztem! Kétszer sütve is finom! :)
VálaszTörlésja, a gyors kenyér az 12 óra - és gyönyörű én is ma sütöttem egyet...de én egy óra + 10 perc fedél nélkül sütötm
VálaszTörlésde nettó időben mégis ez a leggyorsabb! :)
VálaszTörlés