2011. július 26., kedd

Szalonnás-sajtos burgonya

Új címkével gazdagítottam a blogot: "burgonya". Annyi krumplis receptem van már fent, hogy érdemes őket külön rendszerezni. Ez a kategóriát ajánlom édesapámnak szeretettel, mert a krumpliról mindig ő jut eszembe, hiszen képes volt bármikor - akár este tizenegykor is - nekiállni pityókát sütni. Legyen hát ez (is) atyai örökségem része! :)

Hozzávalók főételként 2, köretként 4 személyre:
7-8 közepes burgonya
4 szelet húsos szalonna
50 g reszelt sajt
1 evőkanál reszelt parmezán
fél csokor petrezselyem
só, bors, reszelt szerecsendió
olaj

1. Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk félbe és sós vízben 10-12 percig főzzük majdnem készre.
2. Keverjük össze a kétféle sajtot, a felaprított petrezselymet és a szerecsendiót. Forgassuk meg benne a még forró burgonyadarabokat.
3. Egy tepsibe öntsünk kevés olajat, tegyük bele a krumplikat, sózzuk, borsozzuk. 200°C-os sütőben süssük 30 percig.
4. Fordítsuk meg a krumplikat, szórjuk a tetejére a felaprított szalonnát és süssük további 15 percig.
5. Tálalhatjuk tejföllel vagy vegyes zöldsalátával is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése